طريقة عمل رقاق طري سهل وسريع على الطاسة بدون فرن
مكونات الرقاق الطرى
3 أكواب دقيق
كوب لبن رايب او زبادى
معلقين زيت كبار
رشه ملح
معلقة كبيرةبيكنج بودر
معلقة صغيرة خل
معلقة كبيرة سكر
معلقة كبيرة قشطة
طريقة عمل رقاق طري
فى اناء نضع الدقيق مع البيكنج بودر مع معلقه الخل مع
معلقة كبيرة سكر مع معلقين زيت مع الزبادى مع معلقه القشطة ونعجنهم جيدا اذا احتاج العجين للقليل من الماء نضيف الماء الدافئ تدريجيا ودا بيختلف حسب نوع الدقيق
او ممكن نزود لبن رايب او زبادى.
المهم العجينة تكون طريه
نترك العجينه ترتاح لمدة نصف ساعة
نقسم العجينه الى كرات متوسطة الحجم
نفرد كل كره على حدة ونرش دقيق ونرصهم على صينية.
طريقة التسويه
طاسة تيفال على نار متوسطة مجرد ثوانى على كل جهة.
وأحلى رقاق طري على الطاسة بدون فرن.
وبالهنا والصحة والعافية
تعليقات
إرسال تعليق